مهندسي مكانيك خودرو
مهندسي مكانيك خودرو



 

مقایسه سیستم تزریق سوخت الکترونیکی با کاربراتور

 

روشها یی که برای تعیین زمان پاشش انژکتوردر سیستم انژکتوری و میزان و مقدار باز بودن دهانه سوپاپ برای تعیین مقدار حجم  سوخت وهوای مورد نیاز موتور در شرایط کارکرد کاری مختلف موتور مورد نیاز می باشد در هر یک از سیستمها متفاوت می باشد که چگونگی عملکردهر کدام از آنها را به تفصیل مورد بررسی قرار داده و آنها را با هم مورد مقایسه قرار می دهیم.

1.. فراهم نمودن مخلوط سوخت وهوا

در هر یک از سیستمهای کاربراتوری و انژکتوری نیاز به نسبت کاملأ مشخصی از مخلوط سوخت و هوا برای احتراق موتورمی باشدکه نحوه عملکرد هر یک از آنها بصورت زیر است.

-*  کاربراتور

در این سیستم برای مخلوط و اتمییزه کردن سوخت و هوا با نسبت مشخص، از خلأ موتور استفاده شده است بر این اساس که در دورها وبارهای مختلف نسبت به وضعیت دریچه گاز، مقدار خلأ در ونتوری تغییر کرده و مقدار سوخت متناسب با آن به داخل موتور ارسال می شود. 

-* سیستم انژکتوری

در این سیستم برای اندازه گیری و کنترل حجم هوای ورودی ، از مکانیسم تزریق سوخت استفاده نشده است و نحوه عملکرد آن بدینصورت است که حجم هوای ورودی توسط فلومتر اندازه گیری می شود و سپس یک سیگنال متناسب با آن به واحد کنترل الکترونیکی فرستاده میشود و  بر اساس این سیگنال و همچنین سیگنال دور موتور، واحد پردازشگر مرکزی(ECU) سیگنال لازم را به انژکتورها ارسال می دارد و در نتیجه مقدار صحیحی از سوخت به داخل مجراهای مکش ویا بطور مستقیم به داخل هر سیلندر تزریق می گردد. 

2.. نحوه عملکرد در حالت استارت موتور

در این حالت از عملکرد موتور به این  دلیل که ممکن سرعت هوای ورودی کم باشد و یا اینکه درجه حرارت موتور پایین باشد  در نتیجه نیاز به مخلوط سوخت و هوای غنی تری می باشد

-*کاربراتور

دراین حالت، از ساسات برای غنی کردن مخلوط سوخت و هوا استفاده می شود.

-*سیستم انژکتوری

با شروع استارت موتور و ابتدای چرخش میل لنگ ،سیگنال استارت به طرف واحد کنترل الکترونیکی فرستاده می شود که در نتیجه آن مخلوط غنی تری به موتور ارسال می کند و در این سیستم از انژکتور استارت سرد استفاده می شود که فقط در هنگام پایین بودن درجه حرارت عمل می کند.

3..ساسات

در هنگام سرد بودن موتور، به این دلیل که عمل پودر شدن سوخت بطور ناقص انجام می گیرد در نتیجه نیازبه سوخت غلیظ تری می باشد و به این علت از ساسات هایی که بطور دستی و یا اتوماتیکی کنترل می شوند استفاده می شود.    

-*کاربراتور

هنگامی که درجه حرارت موتور پایین باشد دریچه ساسات باید در حالت کاملأ بسته باشدتا مخلوط سوخت و هوای غنی مورد نیاز موتور بتواند وارد موتور شود و بعد از نرمال شدن درجه حرارت موتور، ساسات باید در حالت کاملأ باز قراربگیرد تا از غنی شدن سوخت موتور و در نتیجه آن مصرف زیاد سوخت و همچنین آلودگی هوا و محیط زیست جلوگیری شود.

-*سیستم انژکتوری  

در این سیستم با استفاده از در جه حرارت آب موتور و با استفاده از یک سنسور(ترمیستوری که از نوع نیمه هادی می باشد و مقاومت الکتریکی آن با دما تغییر می کند ) یک سیگنال به واحد پردازنده مرکزی ( ECU) ارسال شده ودر نتیجه آن مخلوط سوخت و هوا ، متناسب با درجه حرارت غنی می شود.

4..حالت شتاب گیری

در هنگام شتابگیری و حالتی که خودرو می خواهد از سرعت پایین به سرعت بالایی دست پیدا کند به علت وجود ا ینرسی سوخت (سنگین بودن سوخت نسبت به هوا) و تأخیر در تحویل،  باید مخلوط سوخت وهوای غلیظ تری و با سرعت بیشتری به موتور ارسال شود. 

-*کاربراتور 

برای جبران سوخت در این سیستم، از یک پمپ شتاب دهنده که به صورت دیافراگمی است استفاده شده است و نحوه عمل آن بدین صورت است که در این حالت، با تغییر در خلأ موتور و در نتیجه آن ، تغییر کورس دیافراگم پمپ شتابدهنده،مقدار زیادی سوخت به موتور ارسال می شود .  

-*سیستم انژکتوری

در این سیستم بر اساس و نسبت به دور موتور و در نتیجه آن تغییر حجم ایجاد شده، بلافاصله سوخت با فشار بالا به داخل محفظه احتراق تزریق می شود. با این وجود تأخیری در ارسال و تزریق سوخت صورت نگرفته و سوخت به موقع به محفظه احتراق و مجاری آن فرستاده می شود  و این در حالی است که ارسال سوخت اضافی در این حالت در کاربراتور توسط خلأ ایجاد شده انجام می گیرد. 

5..در حالت بار کامل

در این حالت از کارکرد موتور، نسبت به قدرتی که از موتور باید از موتور گرفته شود به همان نسبت پدال گاز فشرده شده و دور موتور بالا می رود و باید سوخت بیشتری در این حالت به موتور ارسال شده تا در کارکرد موتور خللی ایجاد نشود.  

-*کاربراتور

در این سیستم، با دور گرفتن موتور، خلأ موتور افزایش یافته و به همان نسبت سوخت از ژیگلور اصلی به داخل مانیفولد ارسال می شود و در نتیجه می توان سوخت غنی مورد نیاز موتور را فراهم کرد.   

-* سیستم انژکتوری

در این حالت از کارکرد موتور، نسبت به نیاز موتور و باز شدن دریچه گاز، توسط سنسور موقعیت دریچه گاز، یک سیگنال الکتریکی به طرف واحد پردازنده مرکزی (ECU) فرستاده میشود و از این طریق می توان حجم

بیشتری از سوخت را به موتور ارسال کردو در نتیجه مخلوط سوخت و هوا غنی تر خواهد شد. 
نوشته شده در تاريخ جمعه 13 آبان 1390برچسب:, توسط خشنود دولت |